10 dingen over ‘buitenlander’ zijn

Ik als blonde kaaskop val goed op in het verre Zuid-Amerika en ze vinden het al helemaal leuk als ze merken dat ik een woordje Spaans spreek of dat ik hier ben vanwege mijn voetballende vriend. Toch zijn er altijd van die typische dingen die nooit veranderen als je ‘buitenlander’ of toerist bent en ik merk het zeker wekelijks deze typische dingen.

NO HABLAR ESPANOL ( ik spreek geen spaans)                                                                                     Ah nee je spreekt geen Spaans? Laat ik dan vooral nog een heel eind door kletsen tegen je in de hoop dat wonderen gebeuren en je wel ineens Spaans kan praten en verstaan.

He blond, lang en niet de Zuid-Amerikaanse rondingen, over jou kunnen we praten zonder dat je het door hebt.
Of we de taal nou wel of niet spreken, die blikken en dat gesmoezeld van jullie verstaan we allemaal als vrouw zijnde

Wauw.. jij ziet er wel heel anders uit
Dus dat ik blond ben , wat langer ben en toevallig wat bleker ben dan de meeste mensen hier is dat een reden om zo lang mogelijk naar mij te blijven kijken? Ik krijg niet ineens zwart haar en dikkere billen als je zolang staart.

He ze kan zelf wat bestellen!
Dat ik weet hoe ik bij de slager om 1 kilo gehakt moet vragen is niet heel bijzonder hoor, ik kan ook prima mijn eigen eten bestellen in een restaurant of vragen waar de wasmiddel staat in de supermarkt. Het is niet alsof een baby net zijn eerste woordje zegt

Nederland! Amsterdam! Maxima! Fietsen!
Yep, en dat is ook het enige wat wij doen of weten in Nederland. Vertel ze dat het weer wat normaal voor hun is zo rond de 38 graden niet te bedenken is in Nederland en ze denken dat je op de Noordpool woont

Hij is Zuid-Amerikaans, zij Nederlands. He???
Het is niet gewoon dat men buiten hun eigen land komen in Zuid-Amerika dus laat staan een Zuid-Amerikaanse met een Europese, dat maakt de boel al helemaal onverklaarbaar

Maar ze praten Engels, Nederlands en Spaans! Wat het ook is wij snappen het niet.
En dan vooral de kinderen die recht voor je voeten stil staan en je recht in de ogen blijven aanstaren. Of die mensen die onderling gaan smoezelen en kijken, nee mensen ook dat hebben wij echt wel door want als je ons eerst aankijkt en vervolgens iets zegt tegen de ander en diegene kijkt ook onze kant op  , dan heb je de jackpot te pakken hoor;)

Maar jouw familie dan? is die nog steeds in Nederland
Deze vraag mag misschien niet geheel als onlogisch bestempeld worden maar ik als Nederlander die thuis ontzettend mist wil soms maar al te graag zeggen : JA natuurlijk wonen ze nog in Nederland want daar is het veel leuker, veel goedkoper, alles is gewoon veel leuker!

Het klinkt misschien allemaal heel typerend maar van deze dingen hoor ik of zie ik wekelijks wel 1. Vooral het staren en het blijven door kletsen tegen mij overkomt mij regelmatig en agh om heel eerlijk te zijn soms is het ook wel fijn om ze niet te kunnen verstaan want ik hoef me niet te verontschuldigen als ik ze negeer of stug doorloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s