Wat doet heimwee met je

Heimwee. Ik zei het in de take away in my days van inmiddels een week geleden. Wat is het stom als je kampt met heimwee en vooral je continue afvraagt hoe je eraf komt en wanneer het ophoud met het invloed hebben op je andere dagelijkse dingen zoals ( je raad het al ) bloggen.

Ik blog inmiddels sins 14 oktober 2014 en heb zo ongeveer tot februari elke dag een update geplaatst – ja elke dag- en ik ben er ook nooit geheimzinnig om geweest dat waar ik nu zit ik het af en toe lastig heb. Een plek die vrij weinig heeft, rustig is en compleet anders is met Bogota waar we hiervoor zaten en ik om eigenlijk te zeggen best goed op mijn plek zat zo ver buiten Nederland.

Om heimwee onder controle te houden heeft iedereen zo zijn eigen truukjes. Zo kijk ik elke dag vlogs van o.a. beautygloss om een glimp van iemand zijn leven in Nederland op te pikken en dingen te herkennen, ik kijk elke zondag/maandag op mijn folder app en ik lees de folders door die ik normaal in Nederland ook bekeek of er eventuele leuke aanbiedingen waren zoals bij de kruidvat mascara 2 halen 1 betalen. Ik luister radio 538 en geniet van de reclames (stom he?). Ik kijk op Funda om de 3 dagen of er een toekomstig huis tussen staat voor ons want ik hoef er geen geheim van te maken dat onze, ja onze droom is om terug te komen naar Nederland, om te spelen voor Matias en te wonen voor onze toekomst met kinderen en werk.

Het zijn gekke dingen om heimwee tegen te gaan maar mijn grootste truuk was dat ik altijd de vakantie aftelde. Ken je dat op het werk dat zodra je pauze hebt je denkt – hierna nog 5 uur en dan ben ik vrij- en daarna denk je weer na je middag kwartiertje – hierna nog maar anderhalf uur-. Nou zo deed of doe ik dus ook met vakantie, ik tel af en toen mijn ouders hier waren geweest dacht ik -nog maar 2.5 maand voordat we naar Nederland gaan- en zo telde ik dus af. Tot de flinke domper kwam dat we hoorde dat Matias maar 7 dagen vakantie zou hebben, wat het naar Nederland gaat bijna onbetaalbaar maakt voor zo’n korte tijd, en om de domper nog groter te maken brak Matias zijn kuitbeen en konden we Nederland al helemaal vergeten.

Mijn truuk om af te tellen die al vorig jaar zomer begon was nu van een jaar geen Nederland naar minstens anderhalf jaar geen Nederland gegaan en het aftellen werd ipv minder dagen steeds meer dagen. En dat speelt op je in als je heimwee hebt, want als iets waar je ‘getriggerd’ door word in enthousiasme wat in mijn geval het aftellen dus was alleen maar langer duurt word je heimwee ook steeds ‘lastiger te verdragen’, en nee ik ben niet verdrietig elke dag, ik huil niet elke week of ik hang moedeloos in mijn pyjama de hele dag zonder zin in iets, laten we het niet te ernstig maken mensen.

Mijn heimwee resulteert in een leeg scherm op mijn blog. Ik staar en staar en de enige dingen wat in mij opkomen zijn -thuis, thuis, kroketten, frikandellen, Nederlandse regen, terrasjes, Rocco, mijn geur bij mijn ouders thuis, vriendinnen, bekend terrein- en ga zo maar door. Ik heb totaal geen inspiratie en dat is zullen we het grof weg noemen kut? Het is meer dan kut als je wel wilt schrijven maar dat zelfs tijdens het schrijven van recepten je aandacht afdwaalt naar dingen van thuis. Het is verschrikkelijk vervelend voor jezelf als je dagen hebt dat je denkt oké nu gaan we actief doen en er voor zitten wat ik vandaag af wil hebben en vervolgens zoek je wat recepten, wat inspiratie en hupakee uit het niets beland ik bij huis inspiratie en Funda en bedenk ik mij hoe graag ik een thuis wil hebben, hoe erg ik een eigen plekje mis. En daar gingen de goede voornemens weer voor vandaag en was het adios blog, adios blog post.

Zo was dit een uitlaat klep vandaag? Ik denk het wel, ik heb in ieder geval heel wat weten te schrijven dit keer en ergens voelt het ook wel als een opluchting want het is best lastig om wel te willen posten en leuk te willen doen maar dat je jezelf in de weg zit. Ik weet in ieder geval nu dat ik echt, ja echt mag gaan aftellen tot begin oktober want dan ga ik echt naar huis toe ( in m’n uppie!) en mag ik gaan genieten voor een hele lange tijd en komt Matias in november mij vergezellen in Nederland. Ik weet het zeker dat er een mooie en bijzondere tijd gaat aankomen vanaf oktober en wie weet in december brengt sinterklaas, kerst en het nieuwe jaar wel veel meer goeds en mooie cadeautjes want in december is er tenslotte weer een nieuwe transfer periode ;)

2 gedachten over “Wat doet heimwee met je

    1. Hoi Annelott, niets waard die heimwee. Toi toi, en hou je taai. Knap,dat je altijd trouw je blog bij houdt met die mooie stukjes en lekkere recepten.
      De dagen dus maar aftellen tot oktober en dan weer fijn naar de Rusthoven met je eigen Love Bagage. Super!! Groetjes Ariane

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s