(Help) Ik ben zwanger in het buitenland #0-8 week

Het hoge woord is eruit op Facebook. Ik ben zwanger ( ik ben er nog steeds niet aan gewend) en rond oud&nieuw komt er een messi of een meisie bij! Super spannend voor iedere normale aanstaande ouders, maar wat dacht je van aanstaand ouder zijn en helemaal in het buitenland te zitten? Ben jij benieuwd naar hoe het hier in het buitenland mij vergaat en het zwanger zijn? Ik neem jullie mee in persoonlijke updates ( en nee het word geen baby spam hier op de blog) van mijn nog grotere avontuur hier in Zuid-Amerika en een aankomend extra familie lid.

Nogmaals het absoluut niet mijn bedoeling of mijn idee om jullie helemaal ‘dood te gooien’ met baby blogs, zwangerschap spam of dergelijk. Ik vind het leuk om met het thuisfront te delen wat mijn ervaringen zijn in het buitenland en het zwanger zijn want als ik ergens vaak de vraag over krijg is, is het: Hoe gaat dat dan daar? Wat moet je allemaal doen daar? Hoe controleren ze daar? Dus leek het mij leuk om het direct via deze weg met iedereen die het wilt weten te delen :) Enjoy!

0 – 8 week

Waar ik al minstens een week terug ongesteld had moeten worden was er nu helemaal niks gebeurd. Ja het enige wat er gebeurd was, was dat Matias zijn kuitbeen brak en mijn schoonouders per direct over kwamen. Ik de nuchtere van ons tweeën werd er niet anders van dat ik nog niet ongesteld was geworden en daarbij was ik veel te druk met het denken om Matias en voor mijn schoonouders te zorgen dus laat staan dat ik het in mijn hoofd haalde om iets van een test te halen ( Hallo schoonfamilie non stop in de buurt, wie denkt er dan in godsnaam aan een zwangerschaps test kopen!!?) En daar kwam ook nog eens bij dat ik nog geeneens 2 week geleden vrolijk in Chili was met Matias, mezelf aan het volproppen met de lekkerste sushi, sashimi, tartaar, corona’s you name it, alles wat verboden is dus hoezo zwanger?! Nee dat kwam geeneens in mij op.

Vrijdag avond na al bijna 10 dagen zei Matias op de app -want ja als het daarover ging, ging het op de app. Je weet maar nooit wat schoonouders ervan oppikken- dat hij toch wel van mening was of niet meer van plan was om te wachten dus vond dat ik een test moest halen, ja schat geduld geduld. Ik besloot dat aangezien zaterdag Matias naar de club moest en zijn ouders mee zouden gaan ik zelf naar de apotheek zou gaan en daadwerkelijk een test te gaan kopen, maar he verrassing! Schoonmoeder zei ineens vrolijk op zaterdag toen Matias net weg zou gaan -weet je wat Annelot, ik ga met je mee naar de supermarkt, gezellig samen- .. Eh shit… schoonma, dat zat niet in mijn planning hoe lief ik je ook vind, en aangezien het nu al in mijn hoofd zat om de test te halen moest ik snel nadenken, heel snel. (en snel nadenken is werkt niet altijd onder druk)

Tot dat we het gebouw in liepen van waar de supermarkt, apotheek etc zat was ik aan het nadenken hoe ik in vredesnaam dit moest gaan oplossen en ineens had ik het! Ik liep met schoonmoeder de supermarkt in totdat ik ineens zei alsof het zo in mij opkwam -kan je alvast fruit gaan halen? ik bedenk me ineens dat alleen ob tampons bij de apotheek te koop zijn ivm crisis en ik moet nog kopen- Thankgod liep mijn schoonmoeder braaf naar het fruit en sjeesde ik als een gek naar de apotheek om in mijn beste Spaans met zenuwen te vragen – 2 tests de embarazo por favor-. Ik kan je vertellen dat het verdomd moeilijk is om zoiets in het Spaans te zeggen als je doodzenuwachtig bent en de werknemers inclusief de klanten al naar je kijken omdat je zo buitenlands als wat bent. Ik betaalde en propte het tasje snel in mijn eigen tas en liep door naar de supermarkt waar mijn schoonmoeder nog rustig bij het fruit stond en niks geks aan mij vroeg. Missie geslaagd

Eenmaal thuis appte ik Matias -I’ve bought the tests! i made it so that your mom didn’t saw it-  En vanaf dat appje zat Matias te pushen zovan Annelot kom op check het nou, doe de test nou maar nee zoals ik al zei, ik ben de nuchtere van ons twee en voelde ook nog helemaal niet de behoefte om daadwerkelijk te testen en daarbij was het al avond, je moest toch dat soort dingen in de ochtend testen? En toch later op de avond, Matias ging naar de wc en stuurde heel gemeen een app -Annelot, now. do the test now-. Hoezo do the test now? Moet ik dan boven gaan pissen over een strookje en je dan het resultaat door appen terwijl jij op de wc beneden zit en je ouders in de woonkamer dacht ik? Origineel niet?.

Maar ik deed het! verklaar me voor gek maar ik luisterde ook nog echt naar Matias en ik appte -oké Jones i’m gonna go up, wish me luck- Ik liep zowaar met lood in mijn schoenen naar boven want wat als? wat als er ineens 2 streepjes op dat pietluttige strookje zou te komen staan, zit ik hier helemaal in verweggistan met een kerel met het been in het gips en een operatie op komst en schoonouders over de vloer. Nee dat was echt niet mijn plan.

Ik sloot boven de badkamer deur, deed alles volgens de Spaanse uitleg die er bij hoorde ( hulde aan plaatjes uitleg!) en ik wachtte en nee die 5 minuten wachten duurde niet eens gekmakend lang voor mij zoals je normaal altijd hoort. Na 5 doodnormale minuten en tientallen appjes van Matias met -and? and? and? and? what is it?-  Stuurde ik hem dit terug terwijl ik op mijn knieën op de koude badkamer vloer zat.

IMG_6358

 

Word vervolgd.

3 gedachten over “(Help) Ik ben zwanger in het buitenland #0-8 week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s