Banaan havermout pannenkoekjes

Ik denk dat ik best wel anti anti suiker ben. Oftewel ik word moe van al die recepten die helemaal suikervrij moeten zijn en zo uber healthy moeten zijn. Tuurlijk is het niet slim om jezelf vol te douwen met suiker maar een klein beetje suiker door een ontbijtje bijvoorbeeld is echt niet zo erg. Mijn eerste banaan pannenkoekjes waren zo ontzettend vies dat ik ze regelrecht de prullenbak in had gemieterd. 

Ik maakte ze destijds met alleen een banaan en een ei en dat was net alsof ik een slecht gemixte omelet had met toevallig een verdwaald stukje banaan ertussen. Nee dat wou ik nooit meer op mijn bord hebben.

Nou had ik laatst een iets wat rijpere banaan over en na wat googlen besloot ik mijn slechte eerste ervaring met banaan pannenkoekjes te vergeten en nu eentje te gaan maken met niet alleen ei en banaan maar ook havermout en een snufje zoet. En het was een geslaagde keus kan ik je zeggen want ik heb dit recept nog vele malen gemaakt.

Wat heb je nodig:

  • 1 banaan ( als ze iets rijpere zijn hebben ze een sterkere smaak)
  • 100 ML melk
  • 80 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 theelepel suiker
  • Vanille essence of vanille suiker naar smaak toevoegen
  • Snufje kaneel of koek en speculaas kruiden.
  • Rood fruit zoals frambozen, aardbeien en bosbesjes. Kan prima uit de vriezer
  • Maple syrup
    __________________________________________________________________

 

Gooi de banaan, melk, havermout, ei, suiker, vanille essence en de kruiden allemaal in een blender of doe het in een bak waar je een handmixer in kan doen.

Mix alles samen tot je havermout fijn is en je een iets wat dikker beslag hebt.

Bak de pannenkoekjes op een medium vuur. Deze pannenkoekjes hebben misschien ietsje langer nodig dan normale pannenkoeken om binnen goed gaar te worden. Daarom is het handig om ze zachtjes te bakken ipv op hoog vuur, anders heb je straks een aangebrande buitenkant en een niet gare binnenkant;)

Maak je pannenkoekjes af met het rood fruit en de Maple syrup. Je kan er natuurlijk ook gewone stroop overheen doen of als je toch gezond wilt doen gebruik je dadel siroop bijvoorbeeld.

Ik vraag mij bijna af of dit een blog waardig recept omdat het zo ontzettend makkelijk is, maar sja waarom eigenlijk niet? Het is een super lekker recept en eentje die je makkelijk ’s ochtends met 10 minuutjes extra tijd kan maken of op tafel kan zetten op de zondag ochtend en zo toch extra aandacht hebt besteed aan je zondag ochtend ontbijt!

Geniet ervan!

IMG_0292

 

Een gedachte over “Banaan havermout pannenkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s