Panna cotta met frambozen coulis

 

IMG_0493
Joehoe!! Wil je zelf nog een toetje voor pasen maken maar niet te veel ingrediënten ervoor nodig moeten hebben en niet te ingewikkeld doen? Dan heb ik een leuk recept voor je!

Volgens mij heb ik het wel eens gezegd in een van mijn vlogs tijdens kerst dat mijn moeder altijd op de ‘makkelijke’ kerstdag als toetje pannacotta maakt met frambozen coulis. Een toetje die ik echt heel erg lekker vind maar ik altijd weigerde om te maken omdat het ook gelatine bevat en dat is iets waar ik niet heel erg graag mee werk.

Inmiddels ben ik over die gelatine angst heen en is dit het toetje die ik maak zodra je een makkelijk maar lekker ( en indrukwekkend ;)) toetje op tafel wilt zetten. Ideaal dus voor als je nog last minute iets voor pasen wilt maken ( of andere ‘feest’dagen)

Wat heb je nodig:

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 55 gram suiker
  • 3 1/2 blaadjes gelatine  ( dan heeft de pannacotta lillende Rubensiaanse billen zoals er in mijn moeders kookboekje staat)
  • 1 vanille stokje of 1 zakje vanille suiker

Voor de frambozen coulis heb je nodig:

  • Frambozen
  • Suiker

_____________________________________

Maak de frambozen coulis door heel simpel de frambozen te koken met suiker naar smaak. ik voeg nooit heel veel suiker toe want de zurigheid van de frambozen is juist wel lekker met het zoete/vette van de pannacotta. Je kan ze ook trouwens als je het nog sneller wilt doen even in de magnetron verwarmen, en tussendoor door roeren tot je een mooie saus hebt.

Dan op naar de pannacotta!

Doe de binnenkant van een vanille stokje of vanille suiker in een pan samen met de melk, room en suiker.

Breng dit op laag vuur aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. in de tussentijd week je de gelatine blaadjes in koud water . Haal het pannetje van het vuur en roer vervolgens de blaadjes gelatine er door heen.

Schenk het panna cotta mengsel in mooie kopjes en laat het opstijven in de koelkast voor 4 uur plus minus.

Serveer de pannacotta met de frambozen coulis en eventuel nog wat extra rood fruit!

IMG_0503

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s